Praktijk

Praktijk bij Rijschool Swift - in jouw tempo en op een leuke manier!

Veilig, vlot en milieubewust rijden. Dat is wat je zult leren bij Rijschool Swift, en dat is ook waar naar gekeken wordt bij het praktijk examen. In de rijlessen zul je leren om de auto goed te besturen, om doortastend te rijden en om goed te kijken. Goed waarnemen is heel belangrijk, en Rijschool Swift besteedt daar dan ook veel aandacht aan.
.

De praktijk lessen

Als je 16 bent mag je je theorie halen, een half jaar later mag je beginnen met de praktijk lessen. Vanaf je 17e mag je echt je rijbewijs halen met het praktijk examen. Laatst was er in het nieuws dat te veel leerlingen met een te laag niveau proberen hun praktijk examen te halen. Dit kan komen doordat zij een pakket lessen met examen hebben gekocht. Het gebeurt dan vaak dat je toch iets meer lessen nodig hebt dan vooraf was ingeschat. Het examen is alleen al gepland, dus je gaat er naar toe. Dit is niet leuk, want de kans is groot dat je het dan niet haalt. Daarnaast ben je dan uit eindelijk ook weer duurder uit.

Daarom kun je bij Rijschool Swift wel pakketten met lessen kopen om geld te besparen, maar zit je daarbij niet gelijk vast aan een examen. Rijschool Swift vindt het namelijk belangrijk dat jij pas examen gaat doen, als de kans groot is dat je het ook haalt.

17 jaar en al geslaagd?

Als je 18 jaar bent en je rijbewijs hebt, mag je in je eentje de weg op. Tot die tijd moet er een coach met je meerijden, ook als je al wel je rijbewijs hebt gehaald. Je mag zelf je coach kiezen, denk bijvoorbeeld aan je vader of moeder. Wil je weten wat de voorwaarden zijn om coach te worden? Of voldoe je aan de voorwaarden en wil je je aanmelden als coach? Bekijk dan hier de voorwaarden of meld je aan bij 2toDrive.

Wil je nog wat meer weten, of ben je enthousiast geworden en wil je je aanmelden? Neem dan vooral contact op, dan word je snel geholpen.